4 Ekim 2016 Salı

HAYVAN HAKLARI GÜNÜ

        Bu gün bir çok yerde gördüğünüz üzere hayvan hakları günü,hayvanları koruma ve sevme günü.Bu özel günler hep böyle değil midir? kadınlar günü o günü bu günü.Biz insanlar bedensel olarak olmasa da zihinsel olarak,akıl olarak üstün canlı ırk olmasaydık bu güzelim dünya da zarar verdiklerimizi korumak zorunda kalır mıydık?kalmazdık.Diğer canlıların yaşam alanlarına saygı duysaydık onların soyu tükenmesin diye çaba harcamak zorunda kalmazdık ondan sonrada onun günü bunun günü diye kendi çapımızda duyarlı duyarsızları oynamak zorunda olmazdık.Vicdan çok önemli ve her şey den önemlisinin cana verilen değer olduğunu düşünüyorum .Bütün özel günler  kaldırılsın bence dünya canlılar günü adı altında toplansın her gün o gün olsun,he öyle de yapamıyorsak  öyleymiş gibi  yaşayalım derim sevgiyle kalın bütün canlılar:)

4 yorum:

  1. elinize, dilinize sağlık <3 hayvanlar bizim herşeyimiz olmalı. bu dünyanın çekilir olmasını sağlayan güzelim canlılar ve onları korumak bize düşüyor. ben de elimden geldiğince yaz kış sokak hayvanlarına destek oluyorum. evimde de bir kedim var, ama sadece ona bakmakla yetinmiyorum. keşke ülkemizde bu günün anlam ve önemi daha iyi idrak edilse, her gün berbat haberlere denk geliyorum hayvanlara eziyet vs ile ilgili. çok üzülüyorum içim parçalanıyor, inanın ki insana o kadar üzülmüyorum artık..
    elinize sağlık =) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısınız bir zamandan sonra insandan daha çok hayvanlara üzülüyoruz çünkü çok istismar ediliyorlar ve kendilerini koruma şansları da yok

      Sil
  2. Çocuk hakları, yaşlı hakları, kadın hakları, insan hakları, hayvan hakları... Günleri oması çok güzel. Keşke bunların adlarıyla kutlanılan günler var diye her şey hallosaydı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte tam da onu diyorum önce yok saymasak sonra da o hakları vermek zorunda kalmayacağız

      Sil